Hoe de leugen als ‘waarheid’ wordt gefabriceerd..!!

Hoe de leugen als ‘waarheid’ wordt gefabriceerd..!!

Er is op deze Aarde een kracht aanwezig, die zó groot is, recht onder onze neuzen ligt en zó niet gezien wordt als ‘grootste kracht op Aarde’, dat het bijna bizar is. Deze kracht heet Waarheid, inderdaad met een grote (kapitale) ‘W’. Waarheid vertegenwoordigt een kracht, die we kennen van films, van romances, waarin waarheid zich presenteert als ‘Liefde’. Maar waar we over spreken is een Waarheid die een energie vertegenwoordigt van oprechtheid, van morele kracht en ethiek. De leugen daarentegen doet zijn opperste best de Waarheid geweld aan te doen. Omdat het de Waarheid niet is, kan de leugen niet voortleven; vroeg of laat wordt hij ontmaskerd als ‘niet-Waar’, als niet-Waarheid…

Het is dan ook voor iedereen die de leugen (ook die om ‘bestwil’) gebruikt, zaak, heel goed te beseffen dat je leugens verkoopt als waarheid. Zoals je ziet is er ook een ‘waarheid’ met een kleine letter ‘w’… Dat is in onze ogen de subjectieve, eigen waarheid. Maar die waarheid is bijna altijd gebouwd op een dieper fundament. Een diepere ‘waarheid’.. En dan kom je dus aan deze Waarheid:

Er is jouw waarheid en er is mijn waarheid.
En dan is er De Waarheid..

Het feit alleen al, dat mensen die willen bedriegen, de waarheid dienen te verdoezelen of willen vernietigen, liefst TOTAAL, zegt ook alles over de Waarheid.. Het verhaal hieronder is daar een heel goed voorbeeld van. Camouflage, googelen, geheimhouding, liegen, etc. etc. zijn allemaal pogingen om de Waarheid niet te tonen. Kennelijk is het allemaal zo geregeld hier op Aarde, dat wij in staat zijn die ‘Appel van Eva’ te gebruiken in de vorm van een leugen.

Om onwaarheden te benutten, dient men de Waarheid wel te kennen; anders valt er niks te liegen natuurlijk..! En juist die waarheid laat zich voelen, beleven, als we ons oprecht afvragen hoe of wat een bepaalde situatie voor ons betekent. Die Waarheid laat zich voelen, als iets veel groters dan wijzelf, zich ‘laat zien, voelen of kenbaar maakt’..

Kijk eens naar de uitspraak van Osho, hierboven deze inleiding. Onze hele wereld is vergéven van leugens en onwaarheden. We worden er als het ware mee opgevoed; het vloeit ons door de aderen, al die stroom leugens. Maarrr.. ALTIJD -en dat is nou de kracht van Waarheid- zal er ruimte gemaakt kunnen worden voor Waarheid.. Het volledig imiteren van personen via een digitale manier, op beeld of in geluid, is al lang een wens van bedriegers. Zij kunnen daarmee hun on-Waarheid nóg meer kracht bij zetten.. “Zie je wel” wordt er dan triomfantelijk geroepen, “Zie je wel, dat hij/zij dit zegt of bedoelt”.. Of hoe we met z’n allen zijn aangeland in het tijdperk van ‘nepnieuws of géén nepnieuws’… We zullen nóg meer onze intuïtie als kompas dienen gaan gebruiken, ons hart als ultiem roer. Wij wensen je sterkte daarbij. En dat menen we..

Zien en horen betekent niet automatisch geloven..

Alles wat je ziet en hoort, is geen waarheid..!!

William M. Arkin (1999!) – © vertaling WantToKnow.nl/be (L.Smit)

 

“Mannen! Wij hebben jullie bijeen geroepen om jullie te informeren over de aanstaande omverwerping van de regering van de Verenigde Staten”, zo begint een verklaring van generaal Carl W. Steiner, voormalig opperbevelhebber van US Special Operations Command. Tenminste, de stem klinkt verbazingwekkend veel als de stem van generaal Steiner. Maar het is de voormalige opperbevelhebber helemaal niet. Het is het resultaat van voice-morphing-technologie, ontwikkeld in het Los Alamos National Laboratorium in New Mexico.

Slechts 10 minuten digitale opnames van Steiner’s stem waren nodig, om de wetenschapper George Papcun en zijn collega’s vervolgens in staat te stellen, om het spraakpatroon van Steiner te klonen. De generaal was er zo van onder de indruk, dat hij vroeg om een ​​kopie van de tape. Steiner was waarschijnlijk niet het eerste slachtoffer en hij zal zeker niet de laatste zijn. George Papcun en collega’s gebruikten om de methode te verfijnen diverse opnames van hoge kwaliteit van verschillende generaals en experimenteerden met het produceren van valse verklaringen. De meest memorabele is de stem van ‘Colin Powell’ die zegt, “Ik word heel goed behandeld door mijn ontvoerders.” Een van de collega’s van George Papcun grinnikt: “We hadden ervoor gekozen om Powell iets te laten zeggen wat hij anders nooit gezegd zou hebben.”

Oorlog is als een doos chocolaatje
De meeste Amerikanen zagen kneepjes van het digitale tijdperk voor het eerst in de film ‘Forrest Gump’, toen het personage dat wordt gespeeld door Tom Hanks de handen leek te schudden met president Kennedy. In Hollywood zijn dit de zogenaamde speciale effecten. Voor de (militaire) inlichtingendiensten in de Verenigde Staten is het gewoon een uiterst geraffineerd wapen..! Kijk wat er tegenwoordig al aan geraffineerde voice-morphingsoftware te koop is, in deze video over life-geluid-morphen.

“Als je elke vorm van informatie in enen en nullen kunt omzetten, kun je er vervolgens een aantal interessante dingen mee doen“, aldus Daniel T. Kuehl, voorzitter van de ‘Information Operations Department’ van de ‘National Defense University’ in Washington, de school voor informatieoorlogsvoering van het leger. Het zogenaamde ‘digitaal morphen’ – met spraak, video’s en foto’s – is beschikbaar voor gebruik in psychologische operaties. PSYOPS, zoals het leger de psychologische oorlogvoering noemt, streven ernaar menselijke kwetsbaarheden uit te buiten om bepaalde doelstellingen na te streven.

Zo kun je dus elk mens laten zeggen, wat je wil dat zeggen. Dat ze een bomaanslag pleegden in naam van ISIS, hun leven zat waren en nog éénmaal een daad wilden verrichten die hen zou beroemd maken, enzovoort; bedenk de voorbeelden zelf.  Voor sommigen bestaat PSYOPS nog steeds uit het droppen van foldertjes achter de linies of radiopropaganda. Voor de groeiende groep van informatie-oorlog technologen is het echter de nexus geworden van fantasie en werkelijkheid. In staat zijn om overtuigende audio of video te produceren, kan volgens hen het verschil in een succesvolle militaire operatie of coup zijn.

Allah op het Holodeck
In het Pentagon kreeg men rond 1990 het idee voor ‘digitaal morphen’ na de invasie van Irak in Koeweit: met behulp van computers  een videoband maken van Saddam Hussein waarin hij huilt, een andere mannelijke zwakheid vertoont, of in een seksueel compromitterende situatie te zien zou zijn. Het plan was om de band in Irak en de Arabische wereld te verspreiden. Deze productie van een videoband-oorlog is niet doorgegaan door bureaucratische ruzies over jurisdictie, scepsis over de technologie en bedenkingen van de Arabische coalitiepartners.

Maar de intriganten gingen wel door met strategische PSYOPS bedenken. Wat zou er bijvoorbeeld gebeuren als Amerika een holografisch beeld van Allah zwevend boven Bagdad zou vertonen die het Iraakse volk en leger aanspoort om massaal op te staan ​​tegen Saddam? Volgens een militaire natuurkundige was de haalbaarheid van de projectie van een groot driedimensionaal object dat leek te zweven in de lucht aangetoond. Maar boven het luchtruim van Irak? Om zo’n hologram boven Bagdad te projecteren hadden zij berekend een spiegel van meer dan een vierkante mijl nodig te hebben en ook grote projectoren en energiebronnen.

Trouwens, hoe zou Allah er eigenlijk uit moeten zien? Het hele verhaal over hologrammen zou je kunnen verwerpen, ware het niet dat washingtonpost.com weet heeft van een geheim programma dat in 1994 werd opgestart om juist deze technologie voor PSYOPS te gebruiken. Het ‘Holografische Projector’-project wordt beschreven in een geheim Air Force document als een systeem om “projecties uit de ruimte in te zetten… om mensen te misleiden.”

“Oorlog is als een doos chocolaatjes”..
Voice-morphen? Neppe videobanden? Holografische projecties? Het klinkt als gimmicks in  films als Mission Impossible of Star Trek. Maar voor al deze zaken zijn er uitgebreide onderzoeksinspanningen gedaan. In het begin was voor voice-morphen het knippen en plakken van letters nodig, de software die Papcun tegenwoordig gebruikt in Los Alamos kan spraakpatronen nog beter nabootsen. Het is ironisch dat toen Papcun zijn research tot een goed einde had gebracht er geen afnemers waren voor zijn technologie in het leger. Hollywood toont gelukkig wel interesse. De belofte van een virtuele Clark Gable is machtiger dan het zwaard. Kijk naar de krankzinnige digitale mogelijkheden in deze video:

Manipulatie met video’s en foto’s maakte het journalisten al moeilijk om vast te stellen of iets authentiek was of niet. Nu er ook met stemmen vervalst kan worden is het nog ingewikkelder geworden, voor iedereen. “We wisten al wel dat iets met de ogen zien niet automatisch betekent dat je iets gelooft”, aldus Dan Kuehl, “Nu geldt hetzelfde voor horen.”

* * *