Breng kleur in jouw leven en neem afscheid – Giovanni Adriaan

Zo leuk is dit gewoon. Mensen die zeggen; ik had nooit verwacht dat jij Giovanni
al zo oud was. Grappig gewoon als ik om mij heen kijk met mijn 45 jaar.
Nou ik zie er niet zozeer jong uit vind ik,maar ik vind dat jongeren van nu er ouder uit zien. Het feit dat je als jong persoon je weleens
twintig jaar ouder voelt is niet gek. Vroeger kreeg men met het ouder worden allerlei ouderdomsklachten zoals diabetes, verhoogde cholesterol,
overgewicht, botklachten, pijntjes, slecht herstel, rugklachten en nog meer. Uit onderzoek is gebleken en (daar heb ik niet eens een onderzoek
voor nodig) dat de mens sneller klachten begint te krijgen terwijl men nu langer leeft zou je zeggen dat het een beter leven zou moeten zijn met al die nieuwe medicijnen en kennis zou toch denken dat het anders is.

Veel medicijnen remmen, werken niet en/of verslechteren onze gezondheid, om maar niet te praten over de nare bijwerkingen ervan. Persoonlijk heb ik een hekel aan wanneer iemand naar mij toekomt en mij vraagt; alles goed. De twintigers van nu met hun ‘alles gaat goed, niet zeiken’ mentaliteit leven op symptoom onderdrukkende “medicijnen”.

Ik vind het fijn als je mij oprecht vraagt hoe het met mij gaat. Maar ja, aan de andere kant is het te begrijpen in de onpersoonlijke tijd dat we leven. Er wordt immers van je verwacht dat je een harde doorzetter bent, presteert en vooral je niet aanstelt. Je gaat solliciteren met een HBO diploma op zak en dat krijg je daarbij de vraag hoeveel jaar werkervaring je hebt. Je gaat naar de dokter met een klant en wordt je naar huis gestuurd zonder een duidelijke diagnose om thuis uit te rusten.

Dokters grijpen vaak pas in als je half dood bent. Neem maar een Paracetamol om de pijn te verzachten en of neem de volgende antibioticakuur.

Maar met deze instelling worden de gezondheidsklachten op den duur erger wat uiteindelijk zal resulteren tot een nieuwe generatie die zich net zo verrot voelen als een stel vijftigers.

Is dit dan allemaal normaal ?

Naamloos-1

Waar ligt de grote uitdaging? Naamloos-11
Uitdaging ligt in onze dagelijkspatroon
en onze voeding. Onze voeding is niet meer wat het is geweest door afname van de voedingswaarde.
200 gram groente is al jaren niet voldoende. 300 tot 500 gram verdeeld over de dag
volstaat veel beter om jouw optimale gezondheid te krijgen en te behouden.

In 1985,1986 en 2002 heeft het farmaceutisch bedrijf Geigly in Zwiterland en levensmiddelen labaratorium in Karlsruhe in Oostenrijk, onderzoek gedaan naar de voedingswaarde van groente en fruit. Daaruit blijkt dat de vitaminen en mineralen afname van o.a appels, wortels, broccoli en aardbeien rond de zeventig procent is
gedaald sinds 1985. De redenen hiervoor zijn vroege oogsten, uitgeputte grond, lucht vervuiling, te snelle groei, langdurige opslag en transport.

Het beste zou zijn als we allemaal meer kleur in onze dagelijkse voeding zouden inbrengen en overstappen naar honderd procent biologisch voedsel. Door meer kleur in jouw dagelijkse voeding krijg je meer gevarieerde voedingsstoffen en biologische groente en fruit bevatten meer phytonutrienten. Dat zijn de kleine stoffen in planten die verantwoordelijk zijn voor de kleur, geur en  smaak van een plant. Deze stoffen spelen een belangrijke rol in ons lichaam.

Naamloos-3
https://www.facebook.com/giovanni.adriaan