Geopende ogen betekent nog niet wakker zijn!

Geopende ogen betekent nog niet wakker zijn!

Elke ochtend doe je je ogen weer open, maar de vraag is of je wakker bent. Je beseft het misschien niet, maar elke morgen als jij je ogen open doet krijg jij een nieuwe kans om het leven te beleven. Leven doe je al, maar het leven beleven, dat kan alleen als je ECHT wakker bent.

De vraag is of je echt wakker bent of heb je gewoon vandaag je ogen open gedaan. Bij de meeste mensen zijn de ogen open, maar gaan zij slaapwandelend door het leven. Hen ontgaat de lach van een voorbijganger, de geuren en kleuren van de ochtend, het geluid van spelende kinderen en het geluk van het moment. Met de ogen open zien zij niet de dingen die ervoor zorgen dat zij het leven kunnen beleven.

Bij hen is een nieuwe dag een dag waar zij doorheen moeten komen. Een dag die maar niet snel genoeg afgelopen kan zijn om met dezelfde fixed mindset (vast denken) de volgende dag weer te beginnen. Jammer, want zo een nieuwe dag zou telkens weer als een nieuw geschenk moeten aanvoelen. Je doet niemand een plezier om weer gefrustreerd en geïrriteerd door het leven te gaan. Jezelf niet, anderen niet en ook niet het collectief. Elke nieuwe dag is als een soort lot die je elke keer weer wordt gegeven. Je kan kiezen om gefrustreerd en geïrriteerd door het leven te gaan en alles voor jezelf en anderen te verpesten. Of je kan ervoor kiezen om een gewoonte ervan te maken om het mooie in alles wat je ziet te vinden. Niet alles zal mooi zijn, maar in alles zit iets moois.

Het is zelfs niet altijd even makkelijk en dat hoeft het ook niet altijd te zijn. Vind ook daarin jouw geluk. Ga opzoek naar dingen en situaties in het leven waar je blij van wordt. Ga opzoek naar jouw eigen of andermans potentie (helpen). Lach naar iemand, laat iemand lachen, help iemand, vindt het geluk in de kleine dingen en je zult op een dag niet alleen je ogen hebben geopend, maar ook daadwerkelijk wakker zijn. Dat is tevens de dag dat je zult ontdekken dat al die mooie dingen waar je opzoek naar was er allang waren. Als je mij zou vragen hoe laat het is zou ik zeggen: Het is tijd om wakker te worden.

Wat haal jij vandaag uit deze blog?

Ik ben erg benieuwd wat je van dit blog vindt.

Laat het weten op onze facebook pagina:
https://www.facebook.com/RadioAlwareness/

Liefs, Gilbert


Over Gilbert

1A.Gilbert-Themen-photo200-200-e1386786775391

Gilbert Themen is High Performance Coach en helpt mensen op privé en zakelijk gebied bij het ontdekken van hun innerlijke kracht, zodat zij vanuit hun ware potentieel kunnen leven en het beste uit zichzelf weten te halen en het leven kunnen ‘beleven’.
– Gilbert is in 2015 een van de eerste 75 internationale N.L.P. Master Coaches van Nederland.
– Gilbert was in 2012 was hij ‘schrijver van het jaar’ bij de opvoedkundige website ‘Soebar’
  (onder de naam ‘StopPestenS4k‘.)
– Gilbert was in 2006 Nederlands kampioen Wing Chun Kung Fu.
– Gilbert is auteur van het E-book: “Succesvol Omgaan Met Emoties” welke hij gratis weg geeft.
– Gilbert is oprichter en bedenker van het “Leef Geef Geniet Concept” en “T.E.R.U.G. N.A.A.R. I.K.”  Methode

Wil je contact met Gilbert zodat hij jou kan helpen met jouw uitdagingen, problemen, doelen of om nog meer jezelf te zijn, stuur dan een e-mail naar gilbertthemen@gmail.com of neem telefonisch contact met hem op op telefoonnummer +316 55 75 60 32.

Facebook:https://www.facebook.com/gilbert.themen
Website: http://gilbertthemen.com/  en http://www.gilbertthemen.nl/
Meer over Gilbert: http://alwareness.com/over-gilbert/

GRATIS EBOOK: Succesvol Omgaan Met Emoties:

Gratis-eBook-SOME1

DOWNLOAD LINK: http://gilbertthemen.nl/gratisebooksome/