Het Meest Ondergewaardeerd Feit – Heli St. Luce

Het Meest Ondergewaardeerd Feit

De eerste grote, fundamentele verschil heeft te maken met wat ik beschouw als de meest ondergewaardeerde feit over gender. Beschouw deze vraag: Hoeveel procent van onze voorouders waren vrouwen? Het is geen strikvraag, en het is niet 50%. Het is waar dat ongeveer de helft van de mensen die ooit geleefd waren vrouwen, maar dat is niet de vraag. We vragen over alle mensen die ooit geleefd hebben, die een afstammeling leven vandaag. Of, anders gezegd, ja, elke baby heeft zowel een moeder en een vader, maar sommige van die ouders hadden meerdere kinderen. Recent onderzoek met behulp van DNA-analyse beantwoordt deze vraag ongeveer twee jaar geleden. Huidige menselijke bevolking stamt af van tweemaal zoveel vrouwen als mannen. Ik vind dat dit verschil is de meest ondergewaardeerde feit over gender. Om dat soort verschil te krijgen, moest je iets willen hebben, gedurende de gehele geschiedenis van het menselijk ras, misschien 80% van de vrouwen, maar slechts 40% van de mannen overgenomen.

Op dit moment in ons veld is met een levendig debat over hoeveel gedrag kan worden verklaard door de evolutietheorie. Maar als evolutie verklaart helemaal niets, legt zij dingen met betrekking tot de voortplanting, omdat de voortplanting is de kern van natuurlijke selectie. Kortom, de eigenschappen die het meest effectief zijn voor de voortplanting zou worden in het midden van de evolutionaire psychologie. Het zou schokkend zijn als deze sterk verschillende reproductieve kansen voor mannen en vrouwen geen enkele persoonlijkheid verschillen te produceren.

Voor vrouwen in de hele geschiedenis (en de prehistorie), de kans te reproduceren zijn redelijk goed. Later in dit gesprek zullen we nadenken over zaken als, waarom was het zo zelden voor dat een honderd vrouwen om samen te komen en het bouwen van een schip en varen weg naar onbekende gebieden te verkennen, terwijl mannen vrij regelmatig zulke dingen gedaan? Maar kansen nemen zoals dat zou dom zijn, vanuit het perspectief van een biologisch organisme die willen reproduceren. Zij kunnen verdrinken of worden gedood door wilden vangen of een ziekte. Voor vrouwen is de optimale ding om te doen mee te gaan met de menigte, be nice, speel het veilig. De kans is goed dat de mensen zullen komen langs en bieden seks en je zult in staat zijn om baby’s te hebben.   De enige dat telt is het beste aanbod te kiezen. We stammen af van vrouwen die het veilig gespeeld hebben.

Voor mannen, zijn de vooruitzichten radicaal anders. Als je samen met de menigte en het veilig te spelen, de kansen zijn dat u geen kinderen hebben.

De meeste mensen die ooit geleefd had geen nakomelingen die vandaag de dag leven. Hun lijnen waren geeindigt.

Daarom was het noodzakelijk om kansen te nemen, proberen nieuwe dingen, creatief zijn, onderzoeken andere mogelijkheden. Zeilen af in het onbekende kan riskant, en je zou kunnen verdrinken of worden gedood of wat dan ook, maar dan weer als je thuis blijven zult u niet reproduceren zowieso. Wij stammen het meest af van de aard van de mannen die de riskante reis gemaakt en beheerd om terug te komen rijk. In dat geval zou hij eindelijk een goede kans te geven zijn genen. We stammen af van mensen die kansen hebben genomen (en geluk hadden).

Het enorme verschil in reproductief succes heeft zeer waarschijnlijk bijgedragen tot een aantal verschillen in persoonlijkheid, omdat verschillende eigenschappen wees de weg naar succes. Vrouwen deden het best door het minimaliseren van risico’s, terwijl de succesvolle mannen waren degenen die kansen hebben genomen. Ambitie en wedijver waarschijnlijk telde meer aan mannelijke succes (gemeten in het nageslacht) dan vrouwelijke. Creativiteit was waarschijnlijk meer nodig, de individuele mens zich in een of andere manier te helpen. Zelfs de seksdrift verschil is van belang: Voor veel mensen, zou er weinig kans te reproduceren en dus moesten ze klaar zijn voor elke seksuele kans. Als een man zei: “niet vandaag, ik heb hoofdpijn,” hij kan missen zijn enige kans.

Een ander cruciaal punt. Het gevaar van het hebben van geen kinderen is slechts een kant van de mannelijke munt. Ieder kind heeft een biologische vader en moeder, en dus als er nog maar half zoveel vaders als moeders onder onze voorouders, dan sommige van die vaders hadden veel van kinderen.

Bekijk het op deze manier. De meeste vrouwen hebben slechts een paar kinderen, en nauwelijks meer dan een dozijn – maar veel vaders hebben meer dan een paar, en sommige mensen hebben daadwerkelijk tientallen, zelfs honderden kinderen. In termen van de biologische concurrentie om nakomelingen te produceren dan zijnmannen in de meerderheid van vrouwen zowel als behoren tot grootste verliezers als onder de grootste winnaars.

Om dit in meer subjectieve termen: Als ik loop rond en probeer te kijken naar mannen en vrouwen alsof ik ze zien voor de eerste keer, is het moeilijk aan de indruk ontsnappen (sorry, jongens!) Dat vrouwen meer gewoon aardig en lief zijn dan mannen. (Dit denk ik legt de “eerder vermeld “WAW effect ” uit). Men zou willen zijn beminnelijke, en mannen kunnen en slagen voor vrouwen om hen liefde te krijgen (dus de mogelijkheid is er), maar mannen hebben andere prioriteiten, andere motivaties. Voor vrouwen, lief/mooie zijn is/was de sleutel tot het aantrekken van de beste stuurman. Voor mannen was het echter meer een kwestie van slaan uit tal van andere mannen te hebben zelfs een kans op een partner.

Tradeoffs nogmaals: misschien aard om vrouwen te trachten te beminnelijk, terwijl mannen werden ontworpen om te streven, meestal tevergeefs, voor de grootheid.

En het was de moeite waard, ondanks de deel “meestal zonder succes”. Deskundigen schatten Genghis Khan had enkele honderden en misschien wel meer dan duizend kinderen. Hij nam grote risico’s en uiteindelijk veroverde de meeste van de bekende wereld. Voor hem, de grote risico’s heeft geleid tot enorme uitbetalingen in het nageslacht. Mijn punt is dat geen enkele vrouw, zelfs als ze veroverde twee keer zoveel grondgebied als Genghis Khan, zou hebben duizend kinderen gehad. Streven naar grootheid in die zin bood het menselijke vrouw geen dergelijke biologische payoff. Voor de man, de mogelijkheid was er, en zo het bloed van Genghis Khan loopt door een groot deel van de menselijke bevolking van vandaag. Per definitie kan slechts een paar mannen grootheid bereiken, maar voor de weinige mannen die dat doen, hebben ze echte winst van. En we stammen af van die grote mannen veel meer dan van andere mannen. Vergeet niet, de meeste van de middelmatige mannen liet helemaal geen nakomelingen achter.

Heli St. Luce