Meditatie – Neo Van de Velde

Meditatie, Verlichting en de wet van aantrekking.

Meditation, Enlightenment and the Law of attraction.

Er bestaan vele soorten of manieren van meditatie. (Ik laat yoga hierbuiten)

Deze kunnen we vooral onderdelen in twee hoofdgroepen ; passieve en actieve meditatie.

Onder passieve meditatie verstaan we dan het mediteren in stilte en in een bepaalde zithouding die aangehouden wordt gedurende de tijd van de meditatie. Hierbij kunnen ook nog handposities (mudra) gebruikt worden en er kan ook gebruik gemaakt worden van een mantra – Een Vb. Hiervan in de TM (Transendale Meditatie)-  (al dan niet hoorbaar gesproken en herhaald). De meditatie kan ook vooraf gegaan worden of afgesloten worden met bepaalde lichaamshoudingen. (yoga) De meditatie kan gedaan worden met de ogen open of gesloten.

Onder actieve meditatie vallen dan eerder vormen zoals de ‘Osho’s active meditation’, wandel-meditatie, Ramtha’s C&E, … alsook de actieve Zen-meditatie waarbij alles wat je doet tot een meditatie getransformeerd kan worden door je bewust te zijn in wat je doet in het nu, ook Mindfulness valt daaronder.

Beide van deze groepen hebben hun doel en waarde.

De eerste groep, passief, zal meer leiden tot rust, ontspanning, welbehagen en kan ook zaken naar voren brengen zoals o.a. transcenderen, OOB- Out of Body experience, vivid dreaming, …

Maar als we het willen hebben over ‘The Law of Attraction’ dan moeten we het toch wel degelijk in de tweede groep gaan zoeken.

Waarom ?

Indien U mijn artikel gelezen hebt ivm de Ziel, weet U dat de Ziel werkt met emoties.

Daardoor … hoe meer je emotioneel kan opgaan, je inleven, en in lijn (in focus) bent met wat je wenst te bereiken des te beter, des te krachtiger het signaal.

Hoe meer we te weten komen over het leven en onze wereld, kijken naar oude geschriften, de nieuwe wetenschappelijke ontdekkingen op gebied van quantum fysica, … des te beter kunnen we ook middelen vinden om zaken makkelijker te manifesteren. (En zeker niet enkel geld en fysieke dingen)

Ikzelf heb, nu reeds 5j geleden, op basis van wat ik leerde door de jaren heen een meditatie techniek ontwikkeld.

Ik noemde het – Zero Meditation – afgeleid van Zero Point
Deze meditatie incorporeert verschillende technieken, met wetenschappelijk gesteunde bevindingen, in een enkele meditatie.

Doch voor het deel naar ‘Law of Attraction’ stuff verwijs ik eerder naar de meer actieve meditatie vormen, waarvan de wandel-meditatie de gemakkelijkste en meest voor de hand liggende is. Doch dewelke in naar verwijs in niet degene die je op internet kan terugvinden.

De wandel-mediatie heeft als groot voordeel dat het meerdere zaken incorporeert, namelijk de elementen van de passieve alsook de actieve meditatie en daarboven op geeft het je ook motivatie om buiten te gaan stappen hetwelk zo wie zo al positief inwerkt (probeer het wel in de natuur te doen)

Als laatste punt even het onderwerp van ‘Verlichting’ ivm meditatie aanhalen.

Eerst en vooral moet men weten dat ‘Verlichting’ een heel heel miskend begrip is !

(Indien geïnteresseerd kan je mijn andere teksten daarover lezen en raadplegen)

Het soort van ‘verlichting’ wat 99,99% van de mensen aan denkt dat het is (zou zijn) bestaat niet !

Het andere ware ‘Verlichting’ kan je enkel bereiken door zelfontdekking en de zoektocht naar ‘De Waarheid van wat is’.
Maar ja, meditatie kan daarbij van nu zijn om zelf inzicht te krijgen, de wereld anders te bekijken, te reflecteren op je eigen leven alsook op het leven in het algemeen.

Neo Van de Velde