Vernieuwen door Loslaten

Vernieuwen door Loslaten

Daar lag ik dan op de grond, helemaal ingetapet met ducktape en die zat best strak, kan ik je vertellen. Om het nog wat onverdraaglijker te maken, stonden er zes mannen om me heen die mij vasthielden, zodat ik geen kant op kon. Mijn doel was om los te komen. Maar hoe?

De emoties van frustratie, boosheid, verdriet en angst gierden door mijn lichaam. Dit gevoel was te vergelijken met hetzelfde gevoel dat ik op dat moment ervaarde ten aanzien van het mogelijk opgeven van mijn baan bij de politie. Ik wilde daar al een tijdlang weg, omdat de passie voor dit werk langzaam maar zeker uit mijn lichaam verdween. Ik wilde wat nieuws in mijn leven en werk dat mij meer energie zou geven. Maar ik durfde niet. Ik durfde zekerheid in een tijd van economische crisis niet op te geven.

 

Al jaren had ik mijn “hart stem” –de stem dus van mijn hart – verloochend en er niet naar geluisterd. Maar diep in mijn hart voelde ik dat het tijd was voor iets nieuws.

Om iets nieuws te gaan doen, moest ik loslaten. En loslaten op dat moment was erg beangstigend. Diep van binnen wist ik dat de enige manier om meer energie en voldoening in mijn leven te krijgen zou zijn: het oude loslaten. Vernieuwing door loslaten was dan ook mijn missie geworden.

Maar nu even terug naar die hachelijke situatie waarbij ik – van top tot teen gewikkeld in ducktape – lag te spartelen met zware mannen op mij die mij op mijn plaats hielden. Ik moest en zou loskomen en losbreken! Na 15 minuten zwaar het gevecht te zijn aangegaan, heb ik me wonder boven wonder uit deze benauwde en onmogelijke situatie weten los te breken. Wat een opluchting was dat!

In dat kwartier veranderden het gevoel van machteloosheid en al die eerder genoemde emoties in moed, kracht en doortastendheid. Dit waren dezelfde principes en sub-emoties die ik nodig had om van de politie te kunnen losbreken.

Ik had de emotie van moed nodig om werkloos de economische crisis in te gaan met alleen mijn passie die me op weg zou helpen.

Ik had emotie van kracht nodig om te door te zetten in zware tijden. Maar ook om opgewassen te zijn tegen de meningen van anderen.

Ik moest ook doortastend zijn om meer duidelijkheid te krijgen in wat ik werkelijk wilde en hoe mijn passie er in de praktijk dan wel uit zou komen te zien.

Kortom: deze toch wel wat donkere ervaring bracht mij uiteindelijk naar het licht. Door het loslaten heel bewust (en zelfs fysiek) te ervaren, kreeg ik de mogelijkheid om te vernieuwen en de richting van mijn hart te volgen.

Ik had ervoor kunnen kiezen om niet deze strijd aan te gaan en de weg van de minste weerstand te nemen. Ik kon kiezen om hetzelfde te blijven doen, dus te blijven werken bij de politie. Echter, dat zou gekkenwerk zijn geweest en niet eerlijk naar mijzelf toe. Nee, ik heb gekozen waarvoor de meeste mensen voor weg zouden lopen. Ik heb de angst in de ogen aangekeken en gezegd: laten wij een dansje maken. Een dans in het onbekende en laten wij ervan genieten. Zo gezegd zo gedaan.

Dansen met angst was voor mij de uitweg naar vernieuwing door los te laten.

Je hebt nog van me tegoed waarom ik eigenlijk vastgebonden was en door zes man onder controle werd gehouden. Nee, ik werd niet ontvoerd of ingerekend door de politie. Ik onderging een oefening tijdens een meerdaags retreat in het kader van hart intelligentie. Ik wilde mijn zenuwstelsel en onderbewuste laten ervaren wat nodig was om bij de politie ontslag te nemen. Dit laatste is meer dan gelukt. Ik nam vrijwel meteen ontslag en binnen drie maanden stond ik voor een nieuw avontuur en vol energie.

Quote: Vernieuwen door los te laten kan alleen als jij beslist om ook daadwerkelijk los te laten.

It is all up to you!

Gilbert Themen – Leef Geef Geniet

Over Gilbert

1A.Gilbert-Themen-photo200-200-e1386786775391

Gilbert Themen is High Performance Coach en helpt mensen op privé en zakelijk gebied bij het ontdekken van hun innerlijke kracht, zodat zij vanuit hun ware potentieel kunnen leven en het beste uit zichzelf weten te halen en het leven kunnen ‘beleven’.
– Gilbert is in 2015 een van de eerste 75 internationale N.L.P. Master Coaches van Nederland.
– Gilbert was in 2012 was hij ‘schrijver van het jaar’ bij de opvoedkundige website ‘Soebar’
  (onder de naam ‘StopPestenS4k‘.)
– Gilbert was in 2006 Nederlands kampioen Wing Chun Kung Fu.
– Gilbert is auteur van het E-book: “Succesvol Omgaan Met Emoties” welke hij gratis weg geeft.
– Gilbert is bedenker van de “T.E.R.U.G. N.A.A.R. I.K.” Methode.

Wil je contact met Gilbert zodat hij jou kan helpen met jouw uitdagingen, problemen, doelen of om nog meer jezelf te zijn, stuur dan een e-mail naar gilbertthemen@gmail.com of neem telefonisch contact met hem op op telefoonnummer +316 55 75 60 32.

Facebook:https://www.facebook.com/gilbert.themen
Website NL : http://www.gilbertthemen.nl/
Website ENG: http://www.gilbertthemen.com
Meer over Gilbert: http://alwareness.com/over-gilbert/

GRATIS EBOOK: Succesvol Omgaan Met Emoties:

Gratis-eBook-SOME1

DOWNLOAD LINK: http://gilbertthemen.nl/gratisebooksome/